Salat
Salat med krydret varm sild
Sild har gjennom tidene blitt smaksatt med mange spennende urter og krydder. Denne oppskriften kombinerer de beste smakene i samme salat: Sild, chili, karri og ingefær.
Tidsbruk
20 min
Steiketid
4 min
Total
This is some text inside of a div block.
Porsjoner
4
personer
Foto:
Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Ingredienser
Produkter som kan brukes
No items found.
- 500 g sildefilet
- 0.5 stk chili, rød
- 4 fedd hvitløk
- 6 ss olivenolje
- 2 ts paprikapulver
- 2 ts karri
- 1 ts sukker
- 2 ts ingefær, frisk
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ss soyasaus
- 1 stk salathode
- 1 dl mynte, frisk
- Salt
Metoden
- Del sildefilet i biter.
- Rens chili og skjær i tynne ringer, og finhakk hvitløk.
- Bland olje, paprikapulver, karri, sukker, revet ingefær, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen.
- Surr pinjekjerner gylne i en tørr stekepanne og sett til side.
- Ha sildeblandingen i stekepannen og la den steke i ca. 3-4 minutter ved middels varme.
- Smak til med rødvinseddik, soyasaus og eventuelt salt.
- Riv opp salat og mynteblad, og ha den varme sildeblandingen og pinjekjernene over.
- Server salaten mens den ennå er varm, med grovt brød ved siden av.