Smårett
Fritert sild med thaisalat
Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?
Tidsbruk
50 minutes
Steiketid
10 minutes
Total
This is some text inside of a div block.
Porsjoner
4
personer
Foto:
ToveLise Mossestad
Ingredienser
Produkter som kan brukes
No items found.
- 16 små sildefilet
- 8 ss hvetemel
- 16eggehvite
- 8 dl panko (paneringsmel)
- Salt
Salat
- 8 staverstangselleri
- 2 rødløk
- 1 agurk
- 2 fennikel
- 2 chili, rød
- 2 jalapeño
- 1 mango
- 16 cherrytomat
- Koriander, frisk
- 8 lime
- 8ss fiskesaus (fishsauce)
- Sesamfrø
Chilimajones
- 8 ss majones
- 2 ss sriracha
Metoden
- Salt sildefiletene og la de ligge ca. 30 minutter.
- Finsnitt alle ingrediensene til salaten, kutt cherrytomater i to og bland alt sammen. Smak til med saft fra lime og fiskesaus.
- Paner filetene ved å dyppe de først i hvetemel, så eggehvite, deretter pankomel.
- Friter filetene på 180 grader i nøytral olje til gyllen brun farge.
- Bland majones og sriracha sammen til en god chilimajones, smak til så du får den så spicy som du vil.
- Dryss over sesamfrø før servering.